Stemmeretten · plakat

399,00 kr.

 

Plakat med tidslinje over stemmerettens historie i Danmark. Plakaten visualiserer hvem der kunne stemme hvornår til landstingsvalg, folketingsvalg og kommunalvalg.

På lager

Stemmeretten · plakat 399,00 kr.

Få rabat når du også køber ...

Kongerækken med Frederik 10. · plakat

Stor, grafisk plakat med tidslinje som viser hele kongerækken fra Gorm den Gamle til Frederik 10.

Grafikken er detaljeret udført, med historiske facts, tidsperioder, årstal og regenternes slægtsforhold.

70 x 100 cm.

Ved du, hvornår dine olde- eller tipoldeforældre fik stemmeret?

Plakat med detaljeret tidslinje der viser, hvordan forskellige grupper i samfundet gennem årene opnår stemmeret. I det skelsættende år 1915 fik de to store grupper, kvinder og tyende endelig stemmeret. Men vidste du, at sexarbejdere ikke fik stemmeret sammen med resten af landets kvinder?

Kvinder og tyende var kun to grupper ud af de såkaldte 7 f’er: fruentimmere, folkehold, forbrydere, fjolser, fallenter, fremmede og fattige – og resten af grupperne måtte vente mange år på at få stemmeret. Nogle har stadig ikke.

Retten til at stemme var, og er stadig, også betinget af din alder og helt op til 1915 var der krav om en vis formue eller jordbesiddelser for at få stemmeret.

Tidslinjen starter i 1834, med stænderforsamlingerne. 14 år senere, i 1848, får Danmark sin første grundlov. Følg hvordan, retten til at stemme langsomt bliver rullet ud lidt af gangen. Find dig selv, dine forældre – og generationerne før dig.

På plakaten kan du:

  • Se stemmeret baseret på køn, alder, indkomst, bopæl og meget mere
  • Se alle folke- og landstingsvalg
  • Læse historiske fakta om lovændringerne der giver stemmeret
  • Se alle grundlovsændringer og folkeafstemninger der ofte har betydning for stemmeretten

Plakaten bygger på omfattende research og dataindsamling fra Folketinget (ft.dk), Danmarks Statistik, Indenrigs- og Boligministeriet, Danmarkshistorien.dk, Wikipedia samt Før og efter stemmeretten af Anette Borchhorst og Drude Dahlrerup (red.) og 1915 – da kvinde og tyende blev borgere af Pia Fris Laneth

Papirkvalitet og tryk

Plakaten er trykt med offsetfarver på 200 gram matbestrøget papir på et dansk trykkeri, der arbejder med genanvendelse og efter strenge miljøkrav.

Bestil med EAN-nummer

Hvis du skal bestille med EAN-nummer, så send en mail til [email protected] med din bestilling.

Yderligere information

Vægt 0,2 kg
Størrelse 8 × 8 × 60 cm
CountryOrigin

DK

Størrelse

70 x 100 cm, 50 x 70 cm