Det politiske stamtræ · plakat

249,00 kr. - 399,00 kr.
249,00 kr.

 

Ny opdateret udgave der går til 2023.

Plakat med tidslinje der giver et visuelt overblik over alle de politiske partier der har siddet i Folketinget fra 1848 til 2023.
Det politiske stamtræ · plakat
249,00 kr. - 399,00 kr.
249,00 kr.

Få rabat når du også køber ...

Stemmeretten · plakat

 

Plakat med tidslinje over stemmerettens historie i Danmark. Plakaten visualiserer hvem der kunne stemme hvornår til landstingsvalg, folketingsvalg og kommunalvalg.

Ny opdateret udgave der går til 2023.
Plakat med tidslinje der grafisk viser alle de politiske partier der har siddet i Folketinget fra 1848 til 2023. Plakaten giver et visuelt overblik over de mange partier og hvordan de er placeret værdipolitisk i forhold til hinanden.
Du kan nemt se, hvornår de enkelte partier er blevet grundlagt, om de er udsprunget af et andet parti og hvornår de blev valgt ind i Folketinget. Partierne er placeret i den klassiske værdipolitiske akse fra venstre mod højre. Det giver dig et visuelt overblik over, hvem der hører til hvilken fløj og hvad midten i dansk politik egentlig skal forestille at være.

Plakaten viser:

  • Alle politiske partier der er blevet valgt ind i Folketinget siden 1848
  • Klar og tydelig farveinddeling af partierne
  • De færøske og grønlandske partier er tegnet ind
  • Fakta om alle partier
  • Partiernes indbyrdes slægtsforhold

Alle partier er ledsaget af en faktaboks som gør, at du ved at læse dig igennem plakaten, med et snuptag for et hurtigt overblik over dansk politisk historie. I tiden fra Grundlovens indførelse i 1848 til Systemskiftet i 1901 var partierne endnu ikke helt partier, og du kan på plakaten ret detaljeret se, hvordan Bondevennerne, De Nationalliberale og Godsejerne bliver udfordret af Arbejderne og hvordan de fire grupperinger vokser sig frem til de fire store partier der har været hjørnestenene i dansk politik i en menneskealder.

Plakaten er oplagt til undervisningsbrug eller dig der bare er almindeligt politisk interesseret.

Tidslinjen er tegnet på baggrund af grundig research og konsultation hos fagfolk. Kilder er Danmarkshistorien.dk, Lex.dk og Demokratiets Danmarkshistorie af Kaare R. Skou.

Ramme medfølger ikke, men det vil helt klart klæde den.

Papirkvalitet og tryk

Plakaten er trykt med offsetfarver på 200 gram matbestrøget papir på et dansk trykkeri, der arbejder med genanvendelse og efter strenge miljøkrav.

Bestil med EAN-nummer

Hvis du skal bestille med EAN-nummer, så send en mail til [email protected] med din bestilling.

Yderligere information

Vægt 0,1 kg
Størrelse 70 × 10 × 10 cm