Kongerækken · plakat

549,00 DKK

 

Plakat med tidslinje over alle danske regenter – hele kongerækken – fra Gorm den Gamle til dronning Margrethe II. Grafikken er detaljeret udført, med historiske facts, tidsperioder, årstal og regenternes slægtsforhold.

På plakaten kan du se, hvilke af regenternes børn der blev den næste regent i rækken, hvor længe den enkelte regent leverede og regerede og hvilke konger der fik flest børn placeret på tronen.

Se hvem der regerede i fx middelalderen eller renæssancen, hvor længe Norge var under dansk herredømme, hvor længe vestindiske øer var koloniseret og meget mere. Især perioder og fakta om koloniserede lande, som Grønland, Færøerne, Island, Norge og de vestindiske øer er medtaget.

En plakat til enhver historienørd.

Plakaten viser:

  • Alle danske regenter siden år 936
  • Regenternes slægtsforhold
  • Udvalgte tidsperioder og historiske begivenheder
  • Fakta om regenter

Plakaten er oplagt til undervisningsbrug eller dig der bare er historisk interesseret. Infografikken er lavet så objektivt som muligt, på baggrund af grundig research.

Papirkvalitet og tryk

Plakaten er trykt med offsetfarver på 200 gram matbestrøget papir på et dansk trykkeri, der arbejder med genanvendelse og efter strenge miljøkrav.

Bestil med EAN-nummer

Hvis du skal bestille med EAN-nummer, så send en mail til [email protected] med din bestilling.

På lager

Få rabat når du også køber ...

Stemmeretten · plakat

 

Ved du, hvornår dine olde- eller tipoldeforældre fik stemmeret?

Plakat med tidslinje stemmerettens historie. Kvinder og tyende fik stemmeret i 1915 – men hvad med de fattige, forbryderne og dem der ikke lige var over 30 år eller rige, hvornår fik de egentlig stemmeret?

Plakat med tidslinje over stemmerettens historie i Danmark. Starter i 1834 med stænderforsamlingerne og bugter sig op gennem de næste par hundrede år. Plakaten visualiserer hvem der kunne stemme hvornår til landstingsvalg, folketingsvalg og kommunalvalg.

Plakaten er 70x100 cm.

Plakat med grafisk tidslinje over alle danske regenter – hele kongerækken – fra Gorm den Gamle til dronning Margrethe II. Tidslinjen er detaljeret udført, med historiske facts, tidsperioder, årstal og regenternes slægtsforhold.

Du kan se, hvilke af regenternes børn der blev den næste i rækken, hvor længe den enkelte sad på tronen og hvilke omveje der nogle gange måtte til, for at placere en brugbar efterkommer på magten.

Plakaten er spækket med fakta om kongerigets og regentens grænser. Det er visuelt markeret hvornår Danmark koloniserede og afstod Grønland, Færøerne, Island, Norge og De vestindiske øer igen, ligesom erobringer som vikingernes togter til England og tabet af Skåne, Halland og Blekinge er med. Du finder også markeringer af regentens beføjelser, som håndfæstning og enevælde.

En plakat til enhver historienørd!

På plakaten kan du se:

  • Alle danske regenter siden år 936
  • Regenternes indbyrdes slægtsforhold
  • Fakta om nogle af de mest markante regenter
  • Kolonier, erobringer og besiddelser
  • Tidsperioder og historiske begivenheder

Oplagt til undervisningsbrug eller dig der bare er historisk interesseret. Grafikken er tegnet på baggrund af grundig research på danmarkshistorien.dk, lex.dk og Wikipedia.

Papirkvalitet og tryk

Plakaten er trykt med offsetfarver på 200 gram matbestrøget papir på et dansk trykkeri, der arbejder med genanvendelse og efter strenge miljøkrav.

Bestil med EAN-nummer

Hvis du skal bestille med EAN-nummer, så send en mail til [email protected] med din bestilling.

Yderligere information

Vægt 0.2 kg
Størrelse 70 × 10 × 10 cm
Størrelse

70 x 100 cm

Tarif

48101900